Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs blankvleeskalf stabiliseert

De prijs van de blankvleeskalveren daalde in de afgelopen weken flink, 40 cent in 4 weken tijd. Maar de prijs kon vorige week weer stabiel noteren.

De prijs voor een kalf in de klasse O+ tot en met P- ligt met een maximale prijs van €4,50 per kilo 20 cent lager dan een jaar geleden.

De mestduur van de kalveren is wel flink opgelopen door de moeizame handel in de afgelopen weken. De kalveren staan nu gemiddeld 28 tot 29 weken bij de mester voordat ze geslacht worden. Dit is voor de tijd van het jaar een hoge mestduur en een niet al te goede uitgangspositie voordat de zomer begint. Zeker niet omdat er ook nog een groot aanbod van slachtrijpe kalveren wordt verwacht in de komende weken.

Pinksteren zorgt voor iets meer vraag

Toch zijn de verwachtingen dat de prijs volgende weekmarkt stabiel kan blijven, omdat de vraag naar kalfsvlees vaak wat oploopt voor de pinksterdagen. Wat er daarna zal gebeuren is nog afwachten. De hoop is dat de vraag naar het kalfsvlees na de pinksterdagen niet te veel zal wegvallen en zal zorgen dat de prijs niet ver wegzakt voordat de altijd moeizame zomerperiode start.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.