Rundveehouderij

Achtergrond 3556 x bekeken

Prijs bierbostel blijft onder druk staan

Het aanbod van bierbostel blijft groot. Brouwerijen hebben de productie van bier volop draaien nu de zomer eraan komt. Dit valt samen met een afname van de vraag, omdat steeds meer koeien de wei in gaan. Koeien vreten daardoor minder op stal en melkveehouders kopen minder voeders in.

Ook doet de lage melkprijs een aardige duit in het zakje bij de vraag naar voer. Melkveehouders rekenen hun rantsoenen goed door, als er producten goedkoper zijn en goed passen krijgen die de voorkeur.

Prijzen bierbostel niet overal omlaag

De prijs van bostel is deze week door diverse bedrijven verlaagd, echter niet door allemaal. De prijsrange waarin bedrijven aanbieden is groot en het loont dan ook om meerdere aanbieders te bellen voor prijzen. Boerderij verlaagt de notering met 5 cent naar €1,80 tot €2,00 per % droge stof. De prijs ligt daarmee 25 cent onder het niveau van vorig jaar.

Koeien de wei in; druk op prijzen

De handel in snijmais valt nog steeds tegen, prijzen noteren stabiel maar staan wel wat onder druk. Het aanbod van goed tarwestro is krap en de prijs neigt €5 hoger.

Nu de koeien de wei weer op kunnen zal de handel in bijproducten her en der een pas op de plaats maken. Prijzen komen wat onder druk te staan en zullen in de komende weken wat kunnen dalen.

Prognose: prijzen wat onder druk.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.