Rundveehouderij

Achtergrond 1905 x bekeken

Moeizame handel slachtkoeien houdt aan

De prijs van slachtkoeien is verder verlaagd. Vorige week verlaagden slachterijen hun prijs al verder en ook deze week lijkt de markt niet gespaard te worden.

De veemarkt in Bunnik verlaagde de notering op maandag 9 mei met 5 cent per kilo geslacht gewicht. Vorige week vrijdag verlaagde Vee&Logistiek Nederland nog met 10 cent per kilo.

Een O-kwaliteit slachtkoe bracht in Bunnik maximaal €2,75 per kilo geslacht gewicht op. Vee&Logistiek Nederland noteert tot maximaal €2,65 per kilo voor eenzelfde koe.

Minder vraag consument naar rundvlees

Consumenten vragen minder naar rundvlees, waardoor de vleesafzet moeizaam blijft. Door de forse groei van de veestapel en de aanstaande fosfaatrechten wordt er meer vee verwacht. Dit hangt boven de markt en bepaalt het sentiment. Handelaren hopen dat de markt niet verder zal verslechteren en de uitstoot van koeien rustig zal verlopen. Enig voordeel is dat het weideseizoen nu is aangebroken; dit zorgt gewoonlijk voor een wat kleiner aanbod van koeien. Dit is, gezien de zomer die voor de deur staat, geen slechte ontwikkeling.

Prognose: rustige handel.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.