Rundveehouderij

Achtergrond

Krap aanbod koeien tilt prijs verder op

In navolging van vorige week gaan de prijzen van slachtkoeien deze week verder omhoog. De reden achter dit prijsherstel is een krap aanbod.

Dat geldt voor het aantal dieren dat wordt aangevoerd op de veemarkten, maar ook worden minder koeien rechtstreeks aan slachterijen geleverd.

Pinksteren en daarvoor mooi weer om in te kuilen of ander landwerk hebben de uitstoot van koeien de afgelopen twee weken geremd. Het krappe aanbod leidde ertoe dat kopers toch wat meer voor de koeien moesten betalen. Deze week ging de prijs nog eens 5 tot 10 cent per kilo omhoog.

Aanbod neemt naar verwachting toe

De verwachting is echter dat het aanbod in de komende weken wel weer toeneemt. Daarmee komt de prijsvorming dan ook onder druk en zal deze opleving in de prijzen naar verwachting van korte duur zijn.

Op de veemarkt in Leeuwarden kwamen weliswaar iets meer koeien dan vorige week, maar de dieren gingen goed van de hand. De prijs van de P-kwaliteit steeg met 5 cent naar €2,25 tot €2,60 per kilo. Bij de O-kwaliteit steeg de prijs aan de bovenkant met 10 cent en daarmee komt de notering op €2,65 tot €2,95 per kilo.

Prognose: stabiel tot iets lager.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.