Rundveehouderij

Achtergrond 2687 x bekeken

Koeien prima verkocht op veemarkt

De handel in slachtkoeien is maandagochtend op de veemarkt in Bunnik prima verlopen.

De handel verliep vlot ondanks een flink groter aanbod. De notering werd met 5 cent per kilo verhoogd. Handelaren geven daarbij wel aan dat de koeien echter niet heel veel duurder zijn verkocht dan een week geleden. Dit sluit aan bij de prijsstelling van de slachterijen, zij kondigden vorige week al aan deze week niet meer te verhogen.

Mooi weer

Een week of vier geleden lag het aanbod van slachtkoeien nog op een hoog niveau. Twee weken geleden zakte de aanvoer in als gevolg van het goede weer naar 8.478 stuks, het laagste aantal van dit jaar. Melkveehouders waren druk bezig op het land en hadden even geen tijd om koeien te selecteren. Eind vorige week steeg het aanbod echter opnieuw en wordt verwacht dat het aanbod deze week verder op loopt.

Deze periode van het jaar is traditioneel de duurste periode van het jaar. Daarna daalt, zodra het warme weer zich aandient, de prijs. Dat zal dit jaar niet anders zijn. Slachterijen willen niet meer betalen nu er al ingevroren wordt. Zodra de zomer zich echt aandient zal de prijs, ook al ligt die al op een laag niveau, verder dalen.

Prognose: prijzen dalen.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.