Rundveehouderij

Achtergrond

Koeien opnieuw wat duurder

De handel in slachtkoeien verloopt prima en ook deze week kon de prijs wat omhoog. Het aanbod aan koeien is wat kleiner dan in de afgelopen weken.

Melkveehouders zijn of druk op het land of willen de productie zo hoog mogelijk houden om de kasstroom wat op peil te houden.

Op de veemarkt in Leeuwarden werden woensdagavond de prijzen met 5 cent per kilo geslacht gewicht verhoogd. De prijs van een O-kwaliteit slachtkoe komt daarmee uit op maximaal €3 per kilo. Hoewel de prijs in de afgelopen weken flink is aangetrokken, ligt deze nog wel ver onder het niveau van vorig jaar. Toen werd 35 cent per kilo meer betaald voor eenzelfde koe.

Nederlandse koeien duurder dan Duitse

Normaal gesproken gaan de nodige koeien vanuit de veemarkt naar slachterijen in Duitsland. De prijs van de Nederlandse koeien ligt echter hoger dan de Duitse, waardoor bijna alle koeien binnen Nederland verkocht zijn.

Zolang het aanbod niet al te groot blijft, kan de handel zo blijven en zit er nog wel een klein plusje in. Komt er weer meer vee los, dan zal de prijs onder druk komen te staan.

Prognose: stabiel tot iets hoger.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.