Rundveehouderij

Achtergrond 1691 x bekeken

Kleiner aanbod slachtkoeien

Het aanbod van slachtkoeien is in de afgelopen week flink lager uitgevallen dan werd verwacht. Door het goede voorjaarsweer gingen veel melkveehouders maiszaaien en inkuilen. Het selecteren van koeien komt dan altijd even op een laag pitje te staan.

Slachterijen willen hun haken wel graag volhouden en zijn daardoor bereid wat meer te betalen. Vorige week betaalden slachterijen 5 cent per kilo geslacht gewicht meer ook voor deze week lijkt er 5 cent bij de prijs op te komen.

Prijs voor 2e week op rij omhoog

Veemarkt Bunnik verhoogde maandagochtend de prijs voor de tweede week op rij. De prijs van een O-kwaliteit koe ging omhoog met 5 cent per kilo en komt daarmee uit op maximaal €2,90. De prijs ligt daarmee 50 cent onder het niveau van vorig jaar. Hoewel de handel nu beter verloopt, geven handelaren aan dat zodra de aanvoer stijgt, de prijs zal stabiliseren. De vleeshandel is nog steeds niet om over naar huis te schrijven.

Prognose: stabiel tot iets hoger.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.