Rundveehouderij

Achtergrond 1493 x bekeken

Jongrosé daalt opnieuw in prijs

De handel in rosévleeskalveren blijft moeizaam. De prijs voor jongrosékalveren zakt net als vorige week met 5 cent en staat nu op €3,35 tot €3,40 per kilo.

De prijs voor oudrosés noteert stabiel en staat nog altijd op €3,25 tot €3,30 per kilo.

Het aanbod aan rosévleeskalveren blijft onverminderd groot, terwijl de vraag naar de dieren nog altijd niet groot is. Dat zorgt voor druk op de prijzen. Ook worden veel blankvleeskalveren aangeboden, net als in de voorbije weken. Handelaren verwachten op korte termijn ook geen verbetering van de markt. De prijsdruk houdt ook de komende weken aan.

De opening van een nieuwe exportbestemming zou de markt wat verlichting kunnen geven. Daar ziet het er voorlopig echter niet naar uit en handelaren verwachten dan ook voor de komende weken een moeizame handel.

Prijs startkalveren verder omhoog

De handel in startkalveren loopt wel vlot door. De dieren worden goed gevraagd en dat geeft ruimte voor een hogere prijs. De prijs stijgt net als vorige week met €2,50 en staat nu op €265,00 per kalf van 100 kilo. Het verschil met de prijs van exact een jaar geleden is opgelopen tot €15,00.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Rosévleeskalveren
Startkalveren
Blankvleeskalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.