Rundveehouderij

Achtergrond

Handel in wolvee trekt aan

De handel in schapen en lammeren lijkt wat aan te trekken. De schapenmarkt in Leeuwarden werd deze week op de maandag gehouden in verband met Hemelvaartsdag. Hierdoor zijn de andere markten in Leeuwarden verplaatst en werd de schapenmarkt vervroegd.

Het verplaatsen van de markt had tot gevolg dat het aanbod op een laag niveau lag: 906 stuks. Ook ontbraken een aantal afnemers, waardoor vraag en aanbod redelijk in evenwicht waren.

Prijzen met €5 omhoog

De prijs van de schapen en lammeren kon over de gehele linie omhoog met €5 per stuk. De prijs heeft zich hiermee weer hersteld na de moeizame handel van vorige week.

Ooilammeren noteren tot maximaal €112 per stuk. Dit is €8 minder dan de prijs van de afgelopen 2 jaar. Ramlammeren brengen maximaal €140 per stuk op. De prijs ligt €15 lager dan vorig jaar in deze periode en gelijk aan de prijs in 2014. Ook werden wat zuiglammeren verhandeld in Leeuwarden. De prijs daarvan steeg met €5 per lam en ligt tussen €90 en €110 per stuk.

Groter aanbod overblijvers dan verwacht

Het aanbod van overblijvers is groter dan verwacht werd. Handelaren hopen dan ook dat de prijzen nog even kunnen standhouden en ook de laatste dieren voor een goede prijs weg kunnen.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.