Rundveehouderij

Achtergrond 2226 x bekeken 6 reacties

Bietenperspulpprijs start op laag niveau

De handel in bijproducten en ruwvoeders blijft rustig. De slechte melkprijs zorgt dat melkveehouders nog steeds afwachtend zijn met de aankoop van voeders.

De prijzen zijn daardoor in de afgelopen weken veelal wat gedaald, zoals de prijs van bierbostel. Toch is daar nu ook een stabilisatie te zien.

Basisprijs bietenperspulp bekend

Duynie heeft deze week de basisprijs van bietenperspulp bekendgemaakt. Het product wordt in de markt gezet voor €1,40 per procent droge stof, dit komt neer op een prijs van €33,60 per ton. Hiermee start het product op een flink lager prijsniveau dan in de afgelopen jaren, zowel vorig jaar als in 2014 lag de basisprijs op €45,60 per ton. Het tarief dat nu gehanteerd wordt, bedraagt 69% van de voederwaardeprijs. Dit maakt het product koopwaardig, waardoor de stemming in de markt positief is.

Prijsdaling Gluco+

Gluco+ is in prijs verlaagd. Het product bestaat voor een belangrijk deel uit aardappelproducten die ruim in aanbod zijn. Reden voor Bonda om de prijs met 10 cent naar beneden bij te stellen.

Tarwestro stijgt in prijs

Enige stijger op de markt is tarwestro. Het aanbod van het product is niet groot en soms zelfs uitverkocht. Vooral als het gaat om stro van zeer goede kwaliteit en geschikt als voederstro. De prijs stijgt met €7,50 per ton naar maximaal €125. Stro van een wat mindere kwaliteit is nog wel te vinden voor onder €100 per ton.

Voor de komende periode wordt een rustige markt verwacht met her en der een kleine prijswijziging.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Laatste reacties

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.