Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijs wolvee bij groot aanbod

Het aanbod van schapen en lammeren lag dinsdagochtend op de veemarkt in Leeuwarden op een hoog niveau. Er werden 1.638 dieren aangeboden, 424 meer dan een week geleden.

Hoewel het aanbod op een hoog niveau lag, bleef de notering over de gehele linie gelijk.

Het prijsbeeld van de overgebleven ramlammeren wisselde echter wel wat. Goede zware lammeren brengen ondertussen meer op dan de notering van €140. Toch brengt niet het overgrote deel van de aangeboden lammeren dit op. Door het natte weer is de kwaliteit van een groot deel van de dieren teruggelopen. Inkopers willen daarom wat minder voor ze betalen.

Minder handel in slachtschapen

De export van ooilammeren blijft goed verlopen en de handel verliep vlot bij een stabiele prijs van maximaal €112,50 per lam. De handel in slachtschapen verloopt wat minder goed bij een maximaal stabiele prijs van €125 per stuk. De kwaliteit van de aangeboden slachtschapen is in deze periode van het jaar wat minder goed. De schapen die aangeboden worden hebben afgelammerd en veelal dode lammeren gehad. Deze dieren worden niet meer gemest maar gelijk afgevoerd naar de slacht waardoor er minder vlees aan zit.

Ook werden dinsdagochtend weer zuiglammeren verhandeld. De lammeren brachten tussen €90 en €110 per stuk op.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.