Rundveehouderij

Achtergrond 1989 x bekeken

Prijsdaling slachtkoeien nog niet voorbij

Deze week geen tendens met de prijzen van de Veemarkt Leeuwarden. De markt is verplaatst naar donderdagavond 28 april in verband met Koningsdag woensdag 27 april.

Wel wat algemene informatie uit het veld. Slachterijen hebben de prijs in de afgelopen week met 10 cent verlaagd. De aanvoer van slachtkoeien is ruim, terwijl de afzet van het rundvlees moeizaam is. Slachterijen houden dan ook flink druk op de inkoopprijzen en deze druk lijkt ook nog niet voorbij. Dit is gezien de tijd van het jaar een opmerkelijke ontwikkeling. Prijzen laten in deze periode van het jaar normaliter juist een prijsverhoging zien. Ten opzichte van vorig jaar is de prijs zo'n 60 cent per kilo lager.

Voorlopig groot aanbod

Voorlopig wordt er geen verbetering van de slachtveemarkt verwacht. De aanvoer is groot door de lage melkprijs en de fosfaatrechten die er aan zitten te komen. Melkveehouders kijken nu kritisch naar hun veestapel en de laatste liters. Dit zorgt ervoor dat het grote aanbod nog wel even aanhoudt.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.