Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijs zware kalveren verder omhoog

Kalveren die geschikt zijn voor het mesten van rosé zijn op het moment goed gevraagd. Het gaat dan om kalveren die meer dan 50 kilo wegen.

De kalveren die nu worden opgezet, zijn in het najaar slachtrijp. De prijs die slachtrijpe kalveren dan opbrengen ligt doorgaans hoger, doordat de vraag naar het vlees in het najaar vaak aantrekt. Dat zorgt nu voor een wat aantrekkende handel.

Veemarkt Purmerend heeft de prijs van de zware zwart- en roodbonte kalveren met €5 per stuk verhoogd. Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit brengt daarmee maximaal €90 per stuk op. Handelaren geven daarbij aan dat de prijsverhoging deels een correctie is omdat de prijs te laag stond. Hoewel de prijs in de afgelopen weken al wat verhoogd werd, ligt die een stuk lager dan vorig jaar. Toen bracht een dergelijk kalf €15 meer op.

Rustige handel lichtere en vaarskalveren

De afzet van de lichtere kalveren en de vaarskalveren verliep rustig waarbij de handel in de vaarskalveren met 50 procent Belgisch Blauw zelfs moeizaam verliep. De prijs van die kalveren bleef maar met moeite gelijk.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.