Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtschapen omlaag

De prijs van slachtschapen staat onder druk. De aangeboden schapen zijn wisselend van kwaliteit en soort. Dit wordt veroorzaakt door de aflammerperiode waarin de sector nu zit.

Schapen die hebben afgelammerd en waarvan de lammeren het niet hebben overleefd, of schapen die wat mankeren na het lammeren, worden nu direct aangeboden voor de slacht. De schapen zijn daardoor vaak minder goed bevleesd. Handelaren merken daarbij op dat niet alleen de schapen van lagere kwaliteit minder geld opbrengen, ook de schapen die van goede kwaliteit zijn leveren minder op. De prijs van de schapen daalde maandagochtend op de veemarkt in Leeuwarden met €5 per stuk naar maximaal €120 per stuk.

Prijs overblijvers stabiel

De prijs van ooien en rammen (overblijvers) noteert over de gehele linie stabiel. De goede luxe ramlammeren werden goed verkocht bij een gemiddeld iets hogere prijs. Ramlammeren noteren tot maximaal €140 per stuk, dit is €15 minder dan er vorig jaar voor de dieren werd betaald. Ooilammeren brengen €7,50 minder op dan een jaar geleden met maximaal €112,50 per stuk.

Dinsdagochtend werden er ook weer wat zuiglammeren verkocht. Veel van de lammeren hadden een flink gewicht en brachten ruim boven €100 per stuk op. De prijsrange van de zuiglammeren is groot en ligt tussen €90 en €115 per stuk.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Rammen
Schapen
Ooien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.