Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoeien flink onder druk

Het aanbod van slachtkoeien lag woensdagavond 13 april op de veemarkt in Leeuwarden op 480 dieren. Dit is voor de tijd van het jaar een forse aanvoer. Vorig jaar werden 277 koeien aangeboden en in 2014 waren dit er 374.

Ook rechtstreeks bij de slachterijen blijft het aanbod op een hoog niveau voor de tijd van het jaar. Verwacht wordt dat het aanbod van koeien nog wel even op een hoog niveau blijft. Er zijn gewoonweg meer koeien in Nederland. Maar ook de lage melkprijs, hoge mestafzetkosten en de fosfaatrechten die boven de markt hangen, zorgen voor een extra aanbod van slachtkoeien.

Prijsverlaging slachterijen

De afzet van het rundvlees verloopt moeizaam, waardoor het extra aanbod van vlees van de extra koeien niet gemakkelijk te verkopen is. Slachterijen hebben deze week hun prijzen dan ook verlaagd met 5 cent per kilo geslacht gewicht. Ook voor volgende week wordt een verdere prijsverlaging verwacht van 5 tot 10 cent per kilo.

De prijs van O-kwaliteit-koeien daalde woensdagavond 13 april in Leeuwarden met 5 cent naar maximaal €2,95 per kilo geslacht gewicht.

Prognose: prijs daalt.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.