Rundveehouderij

Achtergrond 1863 x bekeken

Prijs blankvleeskalveren opnieuw omlaag

De prijs van blankvleeskalveren daalde vorige week opnieuw flink.

De prijs van een kalf in de klasse O+ tot en met P- daalde met 10 cent per kilo naar €4,60. De prijs is daarmee 3 weken achtereen gedaald met 10 cent per kilo. De kalveren brengen 35 cent per kilo minder op dan een jaar geleden, ten opzichte van 2014 scheelt het wel 95 cent per kilo.

Groot aanbod

Oorzaak van de prijsdaling is een groot aanbod van slachtrijpe kalveren. Er was al voorspeld dat er veel kalveren zouden komen in dit kwartaal, de hoop was dat de handel goed zou blijven en de prijs zich redelijk stand kon houden. De vleesafzet valt echter tegen en de handel verloopt slecht. Niet alleen in Nederland is de afzet moeilijk, ook in Frankrijk, Italië en Duitsland moesten prijzen in de afgelopen weken flink inleveren.

De mestduur van de Nederlandse kalveren is opgelopen tot 28 weken. Dit is geen wenselijke situatie in deze tijd van het jaar. De hoop is gericht op de pinksterdagen, maar of die de markt verlichting gaan brengen is nog de vraag. Voorlopig staat de prijs nog onder druk.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u via het volgende linkje in Boerderij op Maat:
Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.