Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs blankvleeskalveren omlaag

De handel in blankvleeskalveren is vorige week moeizamer verlopen dan in de weken ervoor.

De voorraden kalfsvlees bij grossiers waren in veel gevallen ruim, waardoor de vraag naar het vlees tegenviel. De prijs van de kalveren is dan ook verlaagd met 10 cent per kilo geslacht gewicht. Een kalf in de klasse O+ tot en met P- brengt tussen €4,70 en €4,80 per kilo op. Dit is 15 cent minder dan vorig jaar in deze periode.

Ook in Frankrijk daalde de prijs vorige week met 10 cent per kilo en loopt de mestduur weer op. Ook in Italië een moeizame afzet van het vlees met een prijs die zo'n 15 cent lager ligt dan twee weken geleden. In Duitsland verliep de handel goed bij stabiele prijzen, de hoop is daar dat de gedaalde Nederlandse prijs geen roet in het eten zal gooien.

Gezien de moeizame afzet van vlees zal de druk nog wel even op de prijs blijven. Of Nederlandse slachterijen de prijs er op kunnen houden, is dan ook nog de vraag. Als het aanbod niet teveel groeit is het mogelijk, maar het bericht over een groot aantal slachtrijpe kalveren in het tweede kwartaal zal de handel niet veel goeds doen.

Prognose: stabiel tot dalend.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u via het volgende linkje in Boerderij op Maat:
Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.