Rundveehouderij

Achtergrond 1782 x bekeken

Magere koeien noteren lager

De vraag naar magere koeien was maandagochtend duidelijk minder goed op de veemarkt in Bunnik.

De prijs van P-kwaliteit koeien en de worstkoeien daalde daardoor met 5 cent per kilo geslacht gewicht. Een P-kwaliteit slachtkoe noteert daarmee tot maximaal €2,55 per kilo geslacht gewicht.

Grootste aanbod sinds april 2012

Het aanbod van slachtkoeien op de markt lag met 149 stuks 81 hoger dan vorige week en ligt daarmee op het hoogste niveau sinds april 2012. Als oorzaak van de aanvoer werd mede het verplaatsen van de markt vorige week na de paasdagen gegeven. Handelaren slaan dan vaak een weekje over en nemen het vee dan een week later mee naar de markt.

Wankel evenwicht

Ook landelijk is er iets meer aanbod als gevolg van de 4-daagse slachtweek van vorige week. Slachterijen hebben hun prijzen nog niet verlaagd maar melden wel dat er een wankel evenwicht in de markt is. Zodra er meer aanbod is zal de prijs ook landelijk dalen. De verkoop van vlees valt tegen en er wordt voor dit jaar een groter aanbod van slachtkoeien verwacht. Veestapels zijn uitgebreid en in Nederland liggen de fosfaatrechten klaar. Slachterijen nemen dan ook een afwachtende houding aan en zullen niet snel een flinke prijsverhoging doorvoeren.

Prognose: stabiel tot dalend.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.