Rundveehouderij

Achtergrond

Handel in overblijvers trekt aan

De vraag naar overblijvers is in de afgelopen week aangetrokken. Ook op de veemarkt in Leeuwarden was goed te merken dat de vraag naar de overgebleven lammeren van vorig jaar goed is.

De prijs van ooilammeren en zware ramlammeren werd met €5 per stuk verhoogd.

De handel in deze dieren op de veemarkt moest het dinsdagochtend vooral hebben van de vraag uit Nederland. Een grote inkoper uit België die vaak op de markt rammen koopt, was niet aanwezig op de markt. Deze inkoper levert veel vlees in Brussel en kan vanwege de aanslagen van enkele weken geleden in deze stad bijna geen vlees leveren en kan dan ook even geen lammeren gebruiken. Ondanks het wegvallen van deze vraag kon de prijs van ramlammeren zwaarder dan 25 kilo met €5 omhoog naar maximaal €140 per stuk.

Export ooilammeren

Ooilammeren vinden vooral hun weg in de export. De afzet naar Duitsland verloopt goed en de prijs stijgt naar maximaal €112,50 per lam.

Het aanbod van de overblijvers neemt nu langzaamaan weer af. Bij de rammen is het aanbod nu al krapper aan het worden. De verwachting is dan ook dat de handel goed blijft en de prijs van de overblijvers in de komende weken nog wel eens wat kan stijgen.

Prognose: prijs wat omhoog.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.