Rundveehouderij

Achtergrond 10 reacties

Groot aanbod slachtkoeien

De handel in slachtkoeien verloopt onverminderd moeizaam.

Het aanbod van slachtkoeien is ruim voldoende om aan de vraag naar vlees te kunnen voldoen. De prijzen staan dan ook onder druk. Voor deze week wordt een prijsverlaging van zo'n 5 tot 10 cent per kilo geslacht gewicht verwacht. Dit bovenop de prijsdaling van 5 cent van vorige week.

Veel koeien

Op de veemarkt in Bunnik daalde de prijs van de worstkoeien maandagochtend met 5 cent per kilo geslacht gewicht. Het aanbod van slachtkoeien ligt al weken op een hoog niveau voor de veemarkt, deze maandag waren het er 131.

Ook rechtstreeks komen er veel koeien voor de tijd van het jaar. In week 14 werden er 11.250 runderen geslacht, 2.300 meer dan in week 14 van vorig jaar. In totaal zijn er in de eerste 14 weken van dit jaar 155.500 runderen geslacht, bijna 20.500 meer dan in dezelfde periode van vorig jaar, een stijging van 15%. In 2006 werden er voor het laatst meer dan 155.000 runderen geslacht in de eerste 14 weken van het jaar.

De voorspellingen voor de slachtkoeienmarkt zijn niet al te rooskleurig, er wordt een flink aanbod van vee verwacht. De handel in rundvlees zal in de zomer verder verslechteren, dit is een traditionele gebeurtenis. Door het warme weer is er minder vraag naar vlees en staan prijzen vaak onder druk. Met het aanhoudende grote aanbod van slachtkoeien kan de prijs dit jaar wel eens verder dalen dan in de afgelopen jaren.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

Laatste reacties

 • ........

  vorig jaar werden de koeien vastgehouden voor fosfaat,niet dramatischer maken dan het is Marjan

 • marjanschaftenaar

  In de eerste 14 weken van 2014 29.000 minder geslacht, in 2013 20.000 minder geslacht. Gezien de aankomende fosfaatrechten en de flinke groei van de veestapel kan een groot aanbod van slachtkoeien niet uitblijven. Ik had het liever anders gezien en gun de melkveehouder ook een goede prijs.

 • deB.


  Maar die goede prijs zit NERGENS meer! niet voor melk, niet voor kalf, en nu de koe!

  Man man wat een tobberij

 • farmer135

  Wvo1, daar kan marjan ook niks aan doen, don't shoot the messenger

 • Koen Franken

  Wv01 , meer koeien ,meer kalveren , meer melk . en inderdaad het gevolg is duidelijk , meer tobberij

 • deB.


  niks persoonlijks hoor farmer135, puur van ''bovenaf bezien''

 • Eik

  Vorig jaar hadden de ophaal handelaren ook geen tijd om koeien te leveren waren allemaal op reis naar bijv Denemarken Polen etc om melkkoeien te kopen . Het resultaat is inmiddels wel duidelijk. En nog maar niet te spreken over wat deze import golf voor sommige veehouders buiten de melkprijs om voor financiële gevolgen heeft gehad zoals IBR in de stal halen.

 • debora

  Ik dacht dat de vleesprijzen omhoog gaan als het warm wordt, door het barbecuen.

 • Farmer4life2

  Varkensvlees vooral

 • jan doedel

  vette jaren voor de handelaren vorig jaar brengen nu halen is er toch nog iets goed in de rundvee sector

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.