Rundveehouderij

Achtergrond 2324 x bekeken 1 reactie

Boer bestelt alleen voer dat echt nodig is

De afzet van bijproducten loopt nog steeds goed door. Echter merken voerleveranciers wel dat het wat moeizamer gaat. Melkveehouders kijken scherp naar de kosten en kopen echt alleen wat nodig is en ook niets meer.

De hoop is gericht op prijsdalingen van bijvoorbeeld bierbostel. Melkveehouders stellen de koop dan ook zo lang mogelijk uit.

Ook bij snijmais is de financiële druk bij de bedrijven goed te zien. Melkveehouders bellen voor prijsinformatie, maar daar blijft het vaak ook bij. Om het rantsoen aan te vullen wordt er dan vaak uitgeweken naar andere producten die goed aansluiten bij de graskuil en daarmee een deel van de mais vervangen.

Aanbieders hopen op prijsstijging

Omdat de vraag uitblijft is er veel aanbod van mais. Aanbieders willen echter nog niet verkopen als zij een lager bod krijgen dan hun vraagprijs en wachten af in de hoop dat er nog een prijsstijging in zit. Er moet echter wel rekening worden gehouden met de kwaliteit van de mais. Deze is gemiddeld van mindere kwaliteit dan in voorgaande jaren.

Het aanbod van goed hooi is klein, waardoor prijzen richting €200 per ton gaan. Melkveehouders hebben wel interesse in het product alleen is het van echt goede kwaliteit gewoonweg niet altijd te vinden.

Naar verwachting stabiele prijs

Vooralsnog zit de handel in een status quo en is het afwachten wie de langste adem heeft. De melkveehouder die voer nodig heeft maar eigenlijk te weinig financiële middelen, of de verkoper die vasthoud aan de prijs. Over een paar weken zal er naar verwachting wat meer duidelijkheid komen in de handel. Tot die tijd naar verwachting een stabiele prijs.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Eén reactie

  • deB.


    Het is voor een vrij grote groep over en uit, mbt aankoop voer ed... dan wil de handel een stabiele prijs, vergeet het maar!!

Of registreer je om te kunnen reageren.