Rundveehouderij

Achtergrond 1288 x bekeken

Aanbod bierbostel stijgt door groter brouwvolume

Het zat er al even aan te komen, een verlaging van de bierbostelprijs. Deze week is het zover, het aanbod van het product is gestegen door een groter brouwvolume, wat ervoor zorgt dat de prijs met 10 cent per procent droge stof omlaag gaat.

De prijs komt daarmee uit tussen €1,90 en €2,15, waarbij de hoogste prijs geldt voor het noorden van het land. De prijs ligt daarmee 5 cent onder het niveau van vorig jaar. Omdat het brouwvolume traditioneel nog wat verder toeneemt, is een verdere prijsdaling van bierbostel in de komende weken niet uitgesloten.

De prijs van graanbostel bij leverancier Van Triest laat deze week een prijsstijging zien van 5 cent per procent droge stof naar €1,70. Oorzaak is de revisie van de fabriek bij de vaste leverancier van het product, hierdoor is het product voor de komende weken uitverkocht.

Aardappelpersverzels nagenoeg uitverkocht

Een ander product is ook nagenoeg uitverkocht, de aardappelpersvezels. Het aanbod topt een dezer dagen, omdat de seizoensgebonden productie bij de fabrieken voorbij is. De laatste vrachten zijn geleverd voor €32 per ton.

De vraag naar snijmais is deze week onveranderd; het blijft erg rustig en melkveehouders houden het rantsoen op peil met bijproducten. Dit is voederwaardetechnisch vaak goedkoper dan de aankoop van mais.

Prognose: prijs bierbostel onder druk.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.