Rundveehouderij

Achtergrond 2536 x bekeken

Wolvee prijzen hoog maar stabiel

De prijs van schapen en overblijvers is dinsdagochtend in Leeuwarden stabiel gebleven.

De handel in de lammeren verliep goed, slachtschapen werden wat rustiger verkocht. Het aanbod was met 1.481 schapen en lammeren wederom groot.

De afzet van ooilammeren naar Duitsland verloopt goed. Ooilammeren brengen maximaal €107,50 per stuk op, €2,50 meer dan vorig jaar en €20 meer dan in 2014. De maximumprijs van ramlammeren ligt flink boven het niveau van de afgelopen twee jaar. Een ramlam brengt maximaal €140 op, vorig jaar was dit €130 en in 2014 werd er maximaal €120 betaald. Hoewel de prijs op het hoge niveau ligt, kunnen verkopers de rammen nog wel goed kwijt.

Lammeren

Toch verwachten handelaren dat de prijsstijging van lammeren, die gewoonlijk begin maart start, wat later op gang komt. Ook zal de prijs in wat minder grote stappen omhoog gaan dan gewoonlijk.

Ook bij slachtschapen een hoog prijsniveau, maximaal €125, dit is €5 meer dan een jaar geleden en €32 meer dan in 2014. De handel is op het moment echter rustig, het aanbod van schapen is gestegen nu het aflammerseizoen ingezet is. Guste schapen of schapen waar wat mee mis is, gaan nu naar de slacht.

Prognose: stabiele prijs lammeren.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.