Rundveehouderij

Achtergrond

Weinig plaatsingsruimte kalveren houdt aan

Nog steeds verloopt de afzet van nuchtere kalveren moeizaam, als gevolg van te weinig plaatsingsruimte bij mesters. Het aanbod van kalveren is daarbij ook nog eens aan de ruime kant; niet alleen uit Nederland, maar ook vanuit Ierland komen er veel kalveren.

De handel in nuchtere kalveren verloopt dan ook nog steeds rustig op de veemarkten. Ook op de veemarkt in Purmerend verliep dinsdag de handel traag. Kopers hadden de hoop dat er wat minder kalveren aanwezig zouden zijn op de markt. Het aanbod lag echter met 530 stuks maar 10 kalveren lager dan een week geleden. De prijs van de kalveren lag daardoor onder druk, de zwart- en roodbonte kalveren werden voor gelijke prijzen verkocht. De verkopers van de kruislingkalveren, 50% Belgisch Blauw, moesten genoegen nemen met €5 per kalf minder.

Inkopers houden hand op de knip

De hoop van handelaren was dat het aanbod van de kalveren wat zou afnemen en de plaatsingsruimte wat zou oplopen. Nu dit niet het geval is, houden inkopers de hand op de knip.

Prognose: stabiel met prijsdruk.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.