Rundveehouderij

Achtergrond

Vraag naar bijproducten neemt iets toe

De vraag naar rundveevoeders lijkt iets toe te nemen, nog niet voor alle producten, maar producten die zetmeel- of eiwitrijk zijn doen het goed. De markt is goed in evenwicht en prijzen blijven nagenoeg allemaal stabiel.

Alleen aardappelstoomschillen zijn 10 cent per procent droge stof in prijs gedaald. Bij 15 procent droge stof kost het product €22,50 per ton. Het aanbod van aardappelpersvezels neemt langzaamaan af nu de fabrieken bijna gaan stoppen met de productie. De prijs noteert stabiel bij een goede vraag.

De afzet van de zetmeelrijke erwtenvezels verloopt goed bij een prijs van €39 per ton. Erwteneiwit is met ingang van deze week ook leverbaar voor een prijs van €1,45 per procent droge stof.

Bierbostel goed gevraagd

Bierbostel is goed gevraagd door het hoge eiwitgehalte van het product en noteert stabiel met een prijs tussen €2,05 en €2,30 per procent droge stof. Voerleveranciers geven aan dat de prijs voor veel melkveehouders aan de hoge kant is en dat de prijs wat onder druk staat.

De vraag naar mais blijft erg rustig bij stabiele prijzen. Voerleveranciers verwachten wel dat de vraag zal aantrekken, maar vooralsnog is de financiële ruimte op veel bedrijven de beperkende factor en stellen veel melkveehouders de koop uit. Het aanbod van mais is aan de ruime kant. Ook hooi en stro blijven rustig gevraagd.

Prognose: rustige markt.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.