Rundveehouderij

Achtergrond

Vlotte handel slachtkoeien

De handel in slachtkoeien is nog steeds uitstekend. De prijs is vorige week hier en daar met een paar cent per kilo verhoogd.

Vee&Logistiek Nederland noteerde vrijdag 18 maart echter stabiel met maximaal €2,85 voor een O-kwaliteit slachtkoe. Ook op de eerste veemarkt van deze week, Bunnik, noteerde de prijs stabiel. Het aanbod lag met 126 koeien 15 stuks hoger dan een week geleden. Hoewel het aanbod wat hoger lag verliep de handel vlot.

Fors meer slachtingen

Het aantal slachtingen ligt nog steeds flink hoger dan vorig jaar. Tot en met week 10 zijn er 114.000 runderen geslacht. Dit zijn er bijna 14.000 meer dan in dezelfde periode van vorig jaar, een stijging van 14%. Het grootste deel van de stijging is behaald in de eerste weken van het jaar. Op dit moment ligt het aantal slachtingen op een redelijk normaal niveau voor de tijd van het jaar.

De vraag naar rundvlees blijft echter achter bij de tijd van het jaar waardoor een stabiele tot iets hogere prijs het meest haalbare is voor de komende weken. Een flinke prijsstijging zoals vorig jaar het geval was lijkt er niet in te zitten.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.