Rundveehouderij

Achtergrond 2144 x bekeken

Temperatuursom in Zuidwesten bereikt

De temperatuursom in het zuidwesten van Nederland is toegenomen tot 350 à 400 graden. Dat blijkt uit metingen van NMI-Agro.

Hiermee is het niveau bereikt dat in deze regio de kunstmeststikstof op het grasland gegeven kan worden. Er wordt rustig voorjaarsweer voorspeld. Op iets langere termijn valt er geen regen van betekenis, die mogelijk voor uitspoeling kan zorgen.

In het Midden en Zuidoosten is de temperatuursom (T-som) al boven de 300 graden. Met een gemiddelde toename van 5 tot 6 graden per dag zal ook hier het moment van strooien over 1 à 2 weken bereikt zijn. In het Noorden en Noordoosten is de T-som nog onder de 300 graden. Daar zal het zeker nog 2 weken duren voor het optimale strooimoment is bereikt om het grasland van kunstmeststikstof te voorzien.

Bodem droogt vlot

Op percelen waar het tot nog toe te nat was, betekent het rustige voorjaarsweer dat de bodem nu vlot opdroogt. Daar kan de drijfmest nu ook gegeven worden, als er voldoende draagkracht is.

Adviezen per regio via app

Bekijk de adviezen per regio en per doel op de site van NMI-agro. NMI heeft ook een app gelanceerd voor gebruik op de smartphone.

Temperatuursom in Zuidwesten bereikt

Of registreer je om te kunnen reageren.