Rundveehouderij

Achtergrond

Stabiele prijs voor paaslammeren

De prijs van schapen en lammeren bleef dinsdagochtend op de veemarkt in Leeuwarden over de gehele linie stabiel. Het aanbod lag op 2.047 stuks, 488 dieren meer dan een week geleden.

Het aanbod ligt daarmee op het hoogste niveau sinds 31 maart vorig jaar. Oorzaak van het grote aanbod is de aanvoer van zuiglammeren voor de paasdagen.

450 zuiglammeren aangeboden

Er werden zo'n 450 zuiglammeren aangeboden. Volgende week zal het aanbod dalen, totdat het zuiglammerseizoen van start gaat. De prijs van de dieren lag tussen €85 en €105 per lam. Die is hiermee gelijk aan het niveau van vorig jaar.

De handel in de overblijvers en schapen verliep ondanks het grote aanbod vlot. De prijs van ramlammeren (overblijvers) ligt voor het eerst dit jaar onder het niveau van vorig jaar. Voor een zwaar ramlam wordt maximaal €135 betaald vorig jaar bracht een ramlam maximaal €145 per lam op. De zwaarste ramlammeren zijn echter minder goed gevraagd.

Minder groot aanbod overblijvers verwacht

Overgebleven ooilammeren brengen met maximaal €107,50 per stuk €2,50 minder op dan vorig jaar. Slachtschapen noteren tot maximaal €125 per stuk, dit is gelijk aan de prijs die er vorig jaar in deze periode werd betaald.

Voor de komende weken wordt een wat minder groot aanbod overblijvers verwacht, waardoor prijzen iets kunnen stijgen.

Prognose: stabiele tot iets hogere prijs.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
rammen
schapen
ooien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.