Rundveehouderij

Achtergrond 1158 x bekeken

Slachtveehandel iets positiever

De handel in slachtkoeien neigt naar een wat vriendelijker beeld. Deze positieve stemming staat echter lijnrecht tegenover de negatieve marges bij de slachterijen.

De verkoop van het rundvlees verloopt moeizaam in zowel Nederland, Duitsland en België. Naast de moeizame vraag naar vlees ligt er ook nog het nodige vlees in de koelhuizen.

Ambivalente handel

Handelaren en inkopers van slachtrunderen vinden het lastig te zeggen welke kant de handel in de komende weken opgaat. Aan de ene kant is de handel gewend aan een prijsstijging in deze tijd van het jaar, aan de andere kant houden slachterijen druk op de prijs zolang de marges negatief zijn. Het zal dan ook afhangen van het aanbod in welke richting de handel gaat. Op de korte termijn blijft de handel wat vriendelijker; de prijzen neigen iets omhoog.

Woensdagavond 16 maart was de handel voor slachtkoeien in Leeuwarden in elk geval wat vlotter. De prijzen lagen iets hoger. Een O-kwaliteit slachtkoe brengt €3 per kilo geslacht gewicht op. Dat is 30 cent per kilo minder dan een jaar geleden.

Prognose: iets vriendelijker.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.