Rundveehouderij

Achtergrond

Prijsdruk slachtkoeien houdt aan

De handel in slachtkoeien verloopt rustig bij stabiele prijzen. Toch staat de prijs nog steeds onder druk.

Het aanbod van slachtkoeien is redelijk groot en de vraag naar vlees blijft moeizaam. Hierdoor houden slachterijen druk op de prijzen. Ook in Duitsland staan de prijzen van slachtkoeien onder druk. Het aanbod is ruim bij een afname van de vraag.

Flink gegroeide veestapel houdt aanbod groot

Verwacht wordt dat de prijsdruk aanhoudt. Het aanbod zal door de flink gegroeide veestapel dit jaar op een hoger niveau liggen dan in voorgaande jaren. Zolang de vraag naar rundvlees niet toeneemt, zal de handel rustig blijven en de prijs voortkabbelen.

Moeizame vraag naar gebruiksvee

De vraag naar gebruiksvee blijft zeer moeizaam en prijzen zijn wederom verlaagd. De vraag in zowel binnen als buitenland is zeer gering. Opfokkers van exportvaarzen merken dat het aanbod opstroopt. Hierdoor ontstaan er zo nu en dan al problemen met vaarzen die niet lang meer moeten tot afkalven.

Prognose: prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Of registreer je om te kunnen reageren.