Rundveehouderij

Achtergrond 1668 x bekeken laatste update:11 mrt 2016

Pasen tilt rosékalveren naar iets hogere prijs

De meningen zijn wat verdeeld, maar in het algemeen wordt toch enig paaseffect gesignaleerd in de markt voor vleeskalveren. Er wordt voor de paasinkopen meer geslacht en daarvoor zijn meer kalveren nodig, verklaart een handelaar.

Een vleesverkoper merkt niet zo veel verschil, al zijn er wel een paar artikelen die zich beter laten verkopen in verband met Pasen.

Al met al klimt de prijs voor de jongrosékalveren naar €3,77 per kilo. Daarmee ligt de prijs 2 cent hoger dan vorige week. Het aanbod is redelijk groot, maar wijkt niet zo veel af in vergelijking met andere jaren rond deze tijd.

Klein aanbod oudrosékalveren

Bij de oudrosékalveren blijft het aanbod klein. Langzamerhand ziet het ernaar uit dat dit structureel van aard is. Steeds meer mesters stoppen met deze productie en stappen over op jongrosékalveren. Met name goedkoop aanbod uit Spanje en Polen maken het de mesters hier moeilijk om een renderende bedrijfstak te behouden. Op dit moment is het aanbod in Nederland amper de helft van de aanvoer in week 11 van vorig jaar.

Prognose: stabiel tot licht hoger.

Meer informatie over de prijzen van vleeskalveren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
rosévleeskalveren
startkalveren
blankvleeskalveren

Of registreer je om te kunnen reageren.