Rundveehouderij

Achtergrond 3572 x bekeken

Pali Group: meer omzet, lagere winst

Pali Group heeft zijn omzet vorig jaar met ruim 3% zien groeien tot €387,4 miljoen. De winst daalde licht van bijna €5,8 naar ruim €5,1 miljoen.

In de 4 landen waar Pali Group (Nederlands familiebedrijf Paridaans & Liebregts) voornamelijk actief is, groeide de omzet in Nederland en Duitsland, terwijl die in Italië en Frankrijk afnam. Nederland is goed voor 38% van de omzet van het bedrijf, in Duitsland werd 21% van de omzet geboekt. Naast de 4 genoemde landen zijn er vestingen in België en Polen.

Eigen kalverslachterij

Pali Group heeft zijn omzet en winst in de voorbije jaren gestaag zien groeien. In de kalfsvleessector was het een voorloper in het segment van jongrosévlees, maar het blijft ook een belangrijke speler in het blankvleessegment.
Het bedrijf heeft een eigen slachterij voor vleeskalveren en geiten in Den Bosch en een vleesbedrijf. Een groot deel van de omzet wordt ook behaald met de handel in en opzet van vleeskalveren. Het is overigens ook nog actief in de varkenshandel.

Derde speler in Nederlandse vleeskalverhouderij

Pali Group geldt als de derde speler in de Nederlandse vleeskalverhouderij, na VanDrie Group en Denkavit, maar vóór spelers als Arie-Jan van Dam, gebroeders Fuite, Gert van Beek, Jan Bakker en Arjan Hooijer.

Pali Group stapte enkele jaren geleden ook in de bewerking van en handel in huiden. De onderneming heeft twee bedrijven die zich daarmee bezighouden.

Of registreer je om te kunnen reageren.