Rundveehouderij

Achtergrond

Ooilammeren duurder verkocht

De prijs van ooilammeren is dinsdagochtend op de veemarkt in Leeuwarden verhoogd met €2,50 per lam. De prijs van een ooilam ligt daarmee op maximaal €110 per stuk. De prijs van schapen en ramlammeren noteerde stabiel.

De afzet van ooilammeren voor de export naar Duitsland verloopt goed. De vraag is goed en de handel verliep dinsdagochtend dan ook vlot. In tegenstelling tot de ramlammeren zijn de zware ooien voor de export goed gevraagd. Binnen de kwaliteitsklasses hebben de Duitse inkopers liever de zware ooilammeren dan de wat fijnere lammeren.

De vraag naar ramlammeren richt zich voornamelijk op de dieren onder de 27 kilo, de zwaardere dieren zijn minder gevraagd. Afnemers hebben de lichtere lammeren het liefst, waardoor de kiloprijs in verhouding hoger ligt dan die van de zwaardere ramlammeren. Voor een ramlam wordt maximaal €140 betaald.

Prima handel in slachtschapen

De handel in slachtschapen verloopt prima bij hoge prijzen. Een slachtschaap van eerste kwaliteit brengt maximaal €125 op.

Voor de komende weken wordt een prima handel verwacht in het wolvee en de prijzen van de lammeren zullen nog wat stijgen. Slachtschapen noteren naar verwachting stabiel.

Prognose: stabiel tot hogere prijs.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Rammen
Schapen
Ooien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.