Rundveehouderij

Achtergrond

Meer vraag naar kalfsvlees

Het aantal slachtingen van blankvleeskalveren is vorige week gestegen. Met het oog op de paasdagen is de vraag naar het vlees groter.

Het slachtvolume kan de komende weken ook nog profiteren van deze extra vraag. De prijs noteerde vorige week stabiel op maximaal €4,85 per kilo voor een kalf in de kwaliteitsklasse O+ tot en met P-. Ook voor deze week wordt een stabiele prijs en zelfs iets meer geld verwacht.

Mogelijk gebruikmaken van openstelling grens VS

Voor kwartaal 2 wordt een groot aanbod van slachtrijpe kalveren verwacht. De hoop van integraties is dat zij tegen die tijd gebruik kunnen maken van de openstelling van de grens van de Verenigde Staten voor rund- en kalfsvlees. Voordat daadwerkelijk gebruik gemaakt kan worden van de hernieuwde afzetmarkt is er nog wel wat papierwerk nodig. Of de openstelling op tijd komt, is dan ook nog de vraag.

Ook in de voor Nederland belangrijke kalverlanden, Duitsland, Frankrijk en Italië gelden stabiele prijzen.

Prognose: stabiel tot iets hoger.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.