Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Limburgse vleesveehouder verdacht van witwassen

Een uitgebreid strafrechtelijk onderzoek naar mogelijke belastingfraude en witwassen is de reden van de grootschalige inval door de FIOD dinsdag 15 maart op het bedrijf van een vleesveehouder in Margraten (L.).

In een toelichting zegt de FIOD dat ze de administratie en contante gelden in beslag heeft genomen. Tevens is zogenoemd conservatoir beslag gelegd op onroerende zaken en bankrekeningen in onder meer België. Een van de twee verdachten is aangehouden. De FIOD verdenkt het tweetal van onjuiste belastingaangiften en witwassen.

Bankrekening in het buitenland

Gedurende vele jaren zou de vleesveehouder omzet verzwegen hebben om deze op een bankrekening in het buitenland te parkeren. Vervolgens werden hiervan effecten gekocht en verkocht. Volgens de FIOD namen de verdachten in de afgelopen 10 jaar ruim €2 miljoen aan contanten van deze buitenlandse bankrekening op.

Militair zoekteam doorzocht stallen

De NVWA was erbij betrokken omdat ook gezocht werd in stallen waar dieren stonden. Om de stallen en schuren minutieus te kunnen uitkammen ondersteunde een gespecialiseerd zoekteam van defensie de FIOD in deze zaak. Deze militaire zoekteams kunnen moeilijke zoekopdrachten uitvoeren in bijvoorbeeld zeer kleine ruimtes, of ruimtes met weinig of geen licht en in onveilige situaties. Deze militaire inzet gebeurt steeds onder gezag van de officier van Justitie.

Bedrijf mest Belgisch Witblauwe runderen

Volgens de eigen website legt het bedrijf zich al ruim 35 jaar toe op het mesten, slachten, uitbenen en portioneren van Belgisch Witblauwe runderen. In vroegere jaren had het bedrijf ook een eigen fokkerij. Nu koopt het alleen nog maar jonge dieren op om deze vervolgens te mesten. Eerder vertelden de eigenaren voor de camera van TV Limburg dat hun bedrijf 130 runderen telt.

Laatste reacties

  • melkveehouder .

    Volgens een bericht op de Facebook pagina van slagerij Kusters zelf, is er helemaal geen inval geweest bij vleeshandel / slagerij Kusters. Kan Boerderij eens uitzoeken wat de waarheid is?

  • ...............

    Denk het niet, het uitzoeken hoort niet meer tot de taken van een journalist. T'is net de Telegraaf en de Story.

Of registreer je om te kunnen reageren.