Rundveehouderij

Achtergrond 1046 x bekeken

Klein aanbod houdt prijs lammeren stabiel

Het aanbod van schapen en lammeren lag dinsdagochtend op de veemarkt in Leeuwarden op een laag niveau. Er werden 845 stuks aangeboden, 1.202 minder dan vorige week.

Het kleine aanbod zorgde ervoor dat de handel goed verliep en prijzen stabiel konden blijven. Bij een groter aanbod had de prijs moeten inleveren.

De vraag naar lammeren na Pasen ligt traditioneel op een laag niveau. Vaak is er voor de feestdagen flink ingekocht en blijft her en der wat over. Slagers en grossiers willen eerst die voorraad verkopen, voordat er nieuw vlees wordt ingekocht. De terreuraanslagen in Brussel hebben ook hun weerslag op de vraag naar lammeren op de veemarkt in Leeuwarden. Vanuit Leeuwarden gaat er vaak een deel van de lammeren naar een Belgische afnemer die vlees levert in Brussel. Door de aanslagen zijn veel winkels in Brussel nog gesloten en is de vraag naar het lamsvlees weggevallen. De vraag vanuit België is daardoor ook kleiner dan gewoonlijk.

Kleiner aanbod overblijvers verwacht

Voor de komende weken wordt een kleiner aanbod van overblijvers verwacht en hebben handelaren de hoop dat de prijs nog wat kan stijgen. Voor deze week eerst nog stabiele prijzen.

Prognose: stabiel tot hogere prijs.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Rammen
Schapen
Ooien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.