Rundveehouderij

Achtergrond

Iets vlottere handel in slachtkoeien

De handel in slachtkoeien op de veemarkt in Bunnik is maandagochtend iets vlotter verlopen dan een week terug. In totaal werden 111 koeien aangeboden, 11 meer dan vorige week.

Ook het aanbod slachtstieren was iets groter. Waar vorige week nog 2 stieren werden verhandeld, waren dat er deze maandagochtend 6.

Stabiele prijzen

Over de hele linie waren stabiele prijzen te zien. Een O-kwaliteit slachtkoe brengt net als vorige week maximaal €2,90 per kilo geslacht gewicht op. De prijs staat daarmee 45 cent onder het niveau van exact een jaar geleden. Toen ging de prijs voor een O-kwaliteit koe in iets meer dan een maand tijd met 50 cent per kilo omhoog. Dat effect lijkt er dit jaar niet te komen.

Weinig invloed fosfaatrechten op aanbod

De duidelijkheid omtrent de invoering van de fosfaatrechten heeft vooralsnog geen grote invloed op het aanbod van slachtkoeien. De aangeboden dieren werden maandagochtend vlot verhandeld. De vraag naar de dieren was iets beter dan een week terug. De afzet van vlees lijkt iets aan te trekken, maar door het ruimere aanbod is voor prijsstijgingen nog geen ruimte in de markt. Een handelaar geeft aan dat hij ziet dat steeds meer slachtkoeien rechtstreeks naar de slachthuizen gaan.

Prognose: rustige handel.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.