Rundveehouderij

Achtergrond

Aanbod bierbostel zorgt voor prijsdaling

De vraag naar bijproducten blijft prima. Het gras doet nog niet veel; het ziet er naar uit dat de eerste snede dit jaar later is dan vorig jaar.

Ondertussen zien melkveehouders de voorraden in de kuil teruglopen. Zij zoeken naar alternatieven om het rantsoen aan te vullen. Corngold is één van die producten die als alternatief wordt ingezet. De vraag naar het product is in de afgelopen week toegenomen waardoor de prijs met 5 cent per % droge stof is verhoogd. Het product noteert €1,85 à €1,95 per % droge stof.

Bierproductie opgeschroefd

De afzet van bierbostel blijft prima doorlopen bij een stijgend aanbod. Bierbrouwers hebben de bierproductie wat opgeschroefd met het oog op het naderende voorjaar waardoor het aanbod van bostel oploopt. Vorige week stond de prijs al wat onder druk en deze week gaat er her en der wat van de prijs af.

Boerderij verlaagt de notering met 5 cent per % droge stof naar €2,00 tot €2,25. Het aanbod zal naarmate het voorjaar vordert verder oplopen, waardoor prijzen traditioneel verder dalen. Dat zal dit jaar naar verwachting niet veel anders zijn. Of er volgende week een verdere prijsdaling in zit, is echter de vraag.

Ruwvoeders blijven rustig gevraagd bij stabiele prijzen. Ook bij snijmais weinig verandering in zowel vraag als prijs.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.