Rundveehouderij

Achtergrond 1615 x bekeken

Aanbod bierbostel neemt langzaam toe

De handel in rundveevoeders is in evenwicht, vraag en aanbod zijn redelijk goed op elkaar afgestemd. De prijzen van rundveevoeders blijven dan ook nagenoeg allemaal stabiel.

Bonda heeft de prijs van Proti+ met 6 cent per procent droge stof verlaagd naar €1,97.

De vraag naar bierbostel blijft redelijk rustig bij een stabiele prijs. Her en der geven voerleveranciers wel aan dat melkveehouders de prijs aan de hoge kant vinden. Die ligt op maximaal €2,30 per procent droge stof, bij levering in het Noorden. In het Zuiden ligt de prijs lager: rond €2,05 per procent droge stof. De prijs ligt hiermee tussen de prijs van de afgelopen twee jaar in. Vorig jaar lag de maximale prijs in deze periode op €2,15 en in 2014 was dit €2,60 per procent droge stof.

Bierbrouwerijen schroeven productie op

Het aanbod van de bostel zal in de komende weken verder oplopen aangezien brouwerijen de productie van bier in het voorjaar en zomer opschroeven. De prijs van de bostel daalt traditiegetrouw zodra het productievolume bij de bierbrouwers stijgt. Dat zal dit jaar naar verwachting niet veel anders zijn.

In België is de prijs van de bostel voor veel veehouders te hoog; de financiële positie is daar vaak nog minder dan op de Nederlandse bedrijven. De vraag naar de bostel is dan ook klein bij onze zuiderburen, waardoor de prijs onder druk staat.

Prognose: prijs bierbostel daalt.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat: 
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.