Rundveehouderij

Achtergrond 1559 x bekeken

Zware kalveren beter verkocht

De handel in nuchtere kalveren blijft rustig verlopen. De lichtere kalveren blijven moeizaam te verkopen, maar de verzamelplaatsen zijn wel weer overal open.

De zware kalveren boven 55 kilo zijn echter goed gevraagd en deze kalveren zijn wat in prijs gestegen. De notering van de veemarkt Purmerend is dinsdagochtend verhoogd met €10 voor de extra kwaliteit zwart- en roodbonte kalveren. De prijsverhoging bestaat uit €5 correctie, omdat de notering wat laag stond en €5 uit werkelijke verhoging. Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit noteert daarmee tot €80 per stuk.

Rosémesters

De zware kalveren zijn voornamelijk gevraagd door de rosémesters, de kalveren die nu opgezet worden zijn na de zomer slachtrijp. In die periode trekt de vraag naar het vlees vaak weer aan en stijgen de prijzen. De vraag naar de kalveren is daardoor nu wat groter.

De handel in startkalveren verloopt moeizaam, het aanbod van de kalveren die rond de 10 weken zijn is groot. Dit komt voornamelijk door het grote aanbod van goedkope nuchtere kalveren in de afgelopen maanden.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Of registreer je om te kunnen reageren.