Rundveehouderij

Achtergrond 961 x bekeken

Wolvee goed prijshoudend verkocht

Schapen en lammeren zijn dinsdagochtend op de veemarkt in Leeuwarden goed prijshoudend verkocht. De handel in de lammeren verliep vlot. Bij de schapen is de handel weer wat rustiger.

De vraag naar ooilammeren komt voornamelijk vanuit Duitsland. Vanuit Frankrijk is de vraag kleiner en gericht op de luxe lichte lammeren. De lammeren boven 20 kilo brengen maximaal €105 per stuk op, €2,50 meer dan vorig jaar.

De handel in ramlammeren moet het vooral hebben van de vraag uit België en de zware incourante lammeren vinden hun afzet in Duitsland. Ramlammeren boven 25 kilo brengen maximaal €137,50 per stuk op, €7,50 meer dan een jaar geleden.

Prijs slachtschapen stabiel

De vraag naar slachtschapen is wat minder goed dan een aantal weken geleden. Het aanbod is echter nog steeds klein, waardoor de prijs - ook al staat deze wat onder druk - stabiel noteert op maximaal €125. Dit is €5 meer dan vorig jaar.

De prijs van lammeren stijgt traditioneel eind februari / begin maart fors. Ook voor dit jaar is de verwachting dat de vraag zal toenemen en de prijs zal stijgen. Tot het zover is, zal de prijs rond het huidige niveau noteren.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Rammen
Schapen
Ooien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.