Rundveehouderij

Achtergrond 2396 x bekeken 1 reactie

Tegenstrijdige berichten slachtkoeienmarkt

De prijs van slachtkoeien is donderdagochtend in Leeuwarden met 5 cent per kilo verhoogd. Alleen P-kwaliteit koeien noteren stabiel. Handelaren geven aan dat de handel op de markt vlot verliep en kopers graag wat koeien wilden kopen.

Uit het 'veld' komen echter hele andere berichten. Handelaren geven aan dat de slachterijen druk blijven zetten op de prijzen en dat slachterijen stabiele prijzen uitbetalen. De vleeshandel is niet zo goed als gehoopt en het aanbod van slachtkoeien blijft op een redelijk niveau waardoor een prijsstijging niet in beeld is.

Komst fosfaatrechten stuwt aanbod omhoog

Slachterijen willen door de moeizame afzet van het vlees absoluut niet meer betalen en daarom wordt er ook voor de komende week druk op de prijs verwacht. Een daling van de prijs ligt nog niet direct in de lijn der verwachting. Alleen als het aanbod flink oploopt zal de prijs dalen. Duidelijkheid over fosfaatrechten kan een flinke stijging van het aantal slachtkoeien tot gevolg hebben. Handelaren hopen dat de uitstoot dan wat geleidelijk op gang komt en de markt niet te ruw verstoord wordt.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien Leeuwarden
Koeien Vee & Logistiek

Eén reactie

  • Blonde01

    Logisch toch, dat de slachterijen weer de handel weer in het negatieve proberen te krijgen, is echter al jaren zo !!
    Echt jammer dat de boerderij hier nog steeds in mee gaat!!

Of registreer je om te kunnen reageren.