Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Stabiele prijs voor kalveren

De prijs van nuka's is vorige week in Duitsland wat verhoogd, als gevolg van een wat kleiner aanbod. Handelaren hadden dinsdagochtend dan ook de hoop dat zij ook wat meer voor de nuchtere kalveren zouden ontvangen. Helaas lukte hen dat nog niet.

Het aanbod van kalveren is in Nederland nog groot genoeg om aan de vraag te kunnen voldoen, zeker nu de vraag naar nuka's wat kleiner is vanuit de blankvleeshouderij. De kalveren die nu worden opgezet zijn slachtrijp in de zomer. In die periode is de vraag naar kalfsvlees niet zo groot waardoor integraties proberen om het aantal kalveren welke in die periode slachtrijp zijn wat in te perken. Dit ook om ervoor te zorgen dat prijzen niet teveel kelderen.

Hand op de knip

Een zwartbont stierkalf van extra kwaliteit brengt maximaal €70 op, dit is €15 minder dan vorig jaar.

Handelaren hebben de hoop dat de prijs in de komende weken weer wat omhoog kan, gezien het lage niveau waarop de prijs staat is dit wel mogelijk. Het is alleen nog de vraag hoelang afnemers de hand op de knip houden.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Eén reactie

  • farmerbn

    Is die vraag in de zomer echt lager of praten wij de handel gewoon na omdat zij wel een periode willen met lage nuka-prijzen? Komen er nu dan ook veel minder nuka's uit de rest van Europa naar Nederland? Graag een eerlijk onderzoek van 'Boerderij'.

Of registreer je om te kunnen reageren.