Rundveehouderij

Achtergrond 2 reacties

Stabiele prijs nuchtere kalveren

Vorige week leek de handel in de nuchtere kalveren wat aan te trekken. Vee&Logistiek Nederland verhoogde de prijzen van de kalveren met €10 tot €20 per kalf. De prijswijziging bestond echter deels uit een correctie.

Handelaren hadden dinsdagochtend in Purmerend de hoop dat de lijn zich deze week verder door zou zetten. De handel verliep echter traag en een stabiele prijs bleek het hoogst haalbare.

Kalveren in Zuiden niet opgehaald

Naast de rustige handel in Purmerend waren er ook deze dinsdagochtend weer berichten over verzamelcentra die geen kalveren aannemen. Nu zijn de verzamelcentra in het zuiden van het land aan de beurt en worden geen kalveren opgehaald voor de mesterijen.

Niet veel animo om kalveren op te zetten

Het aanbod van de kalveren is nog steeds ruim, terwijl het aantal stallen die beschikbaar zijn om kalveren op te zetten niet al te groot is. Kalveren die nu opgezet worden, zijn ook nog eens in de traditioneel moeizame zomerperiode slachtrijp; reden voor integraties om het opzetten van kalveren zo veel mogelijk te reguleren.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen en aanvoer op de kalvermarkt in Purmerend vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs zwartbonte stierkalveren
Aanvoer zwartbonte stierkalveren
Aanvoer roodbonte stierkalveren
Aanvoer vleesrassen

Laatste reacties

  • farmerbn

    Logisch want alle melkveehouders en vleeskalverhouders uit het zuiden liggen lam in het café. Samen met de kalverhandelaren en vrachtwagenchauffeurs.

  • deB.


    Precies, er gaat geen kalf weg hier ;)>

Of registreer je om te kunnen reageren.