Rundveehouderij

Achtergrond

Prijs slachtkoeien stabiliseert

De prijzen op de veemarkt in Bunnik zijn maandagochtend gelijk gebleven.

Voor een O-kwaliteit koe wordt maximaal €2,95 per kilo betaald. Daarmee ligt de prijs nu 15 cent boven het niveau van exact een jaar geleden. Vee en Logistiek verhoogde vrijdag de noteringen nog met 5 cent. Voor een O-kwaliteit koe wordt nu maximaal €2,90 per kilo betaald.

Rustige handel

De handel wordt omschreven als rustig. Hoewel verwacht werd dat het aanbod wat terug zou lopen, lag het aanbod maandagochtend op de veemarkt in Bunnik op een redelijk peil. In totaal werden 97 runderen aangeboden, waarvan 3 stieren. Dat zijn ruim 30 dieren minder dan vorige week maandag. Het wat kleinere aanbod gaat gelijk op met de mindere vraag naar rundvlees.

Het aantal slachtingen lag vorige week wat hoger. Rijksdienst RVO.nl registreerde in week vier 10.737 runderslachtingen. Door de onzekerheid over de fosfaatrechten en de lagere melkprijzen houden melkveehouders hun dieren wat langer vast. Vanwege de mindere aanvoer en het feit dat sommige slachterijen maandag niet draaiden vanwege carnaval zullen deze week naar alle waarschijnlijkheid minder runderen worden geslacht.

Prognose: prijzen onder druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.