Rundveehouderij

Achtergrond 1618 x bekeken

Prijs blankvleeskalveren daalt

De prijs van blankvleeskalveren is vorige week opnieuw gedaald. De prijs werd verlaagd met 5 cent per kilo, kalveren in de klasse O+ tot en met P- brengen daarmee maximaal €4,85 per kilo op.

De prijsverlaging is niet direct het gevolg van een slechte handel van vorige week, maar eerder een nawee van de handel van twee weken geleden. Toen werd de prijs al verlaagd met 10 cent per kilo. Een daling die achteraf nog wat mild bleek te zijn.

Het ziet er naar uit dat de prijs voorlopig stabiel kan noteren. Er wordt echter wel een flink aanbod slachtrijpe kalveren verwacht in de zomer. In die periode is de afzet van het kalfsvlees traditioneel vaak niet gemakkelijk. Nu staat er ook nog eens een groot aanbod te wachten. Er wordt dan ook verwacht dat de prijs van de kalveren in die periode verder zal dalen. Op zich geen groot probleem, de kostprijs ligt relatief laag nu de prijs van de melkpoeders flink gedaald is. Daarnaast zijn de kalveren ook goedkoop ingekocht.

Prognose: stabiele prijs.

Meer informatie over de prijzen van blankvleeskalveren vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Blankvleeskalveren Denkavit

Of registreer je om te kunnen reageren.