Rundveehouderij

Achtergrond 1 reactie

Prijs A-brok gaat in voorjaar omhoog

Er zit niet veel muziek in de voerprijzen en grondstoffenmarkt, zo meldt veevoederadviesbureau Stigevo.

De samenstelling van de rundveebrok is ten opzichte van het verleden drastisch gewijzigd. Bestond de A-brok ooit voor 75% uit bietenpulp, citruspulp en maisglutenvoermeel, nu is dit 0%. Nu bestaat meer dan de helft uit graan.

Graanprijs flink gedaald

Omdat de graanprijs flink is gedaald, blijft de kostprijs betrekkelijk laag. Op korte termijn kan de prijs nog wat dalen. Vanaf april wordt rekening gehouden met een krapper aanbod van de overige grondstoffen. Hierdoor zullen grondstoffen- en voerprijzen stijgen.

Prognose: prijs omhoog.

Eén reactie

  • farmerbn

    Dit noem ik masseren van de toekomstige brokprijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.