Rundveehouderij

Achtergrond 1485 x bekeken

Ooilammeren gemiddeld wat goedkoper

De handel in lammeren is dinsdagochtend rustig verlopen. De prijs is in de afgelopen weken iets te snel gestegen voor de afnemers en exporteurs, waardoor de notering niet omhoog kon.

Exporteurs en afnemers hebben voornamelijk last van de hogere prijzen bij de afzet van ooilammeren. Zij hebben moeite om hun kosten goed te maken bij de verkoop van de dieren. Hierdoor lag de prijs van de ooilammeren dinsdagochtend onder druk. De notering van de ooilammeren is echter niet verlaagd, omdat de prijs nog wel binnen de notering bleef. Gemiddeld ontvingen verkopers wel minder dan een week geleden. Een ooilam brengt maximaal €107,50 per stuk op.

Karkassen

De prijs van ramlammeren kon wel stabiel blijven. Het aanbod van lammeren uit Engeland bestaat op het moment uit karkassen. Niet alle verkopers van lamsvlees willen karkassen hebben en kiezen liever voor het kopen van lammeren. Hierdoor blijft de vraag naar de Nederlandse ramlammeren goed. Een ramlam brengt maximaal €140 per stuk op.

De afzet van de schapen verloopt prima bij hoge prijzen. Een slachtschaap brengt maximaal €125 per stuk op, €5 hoger dan een jaar geleden en €25 meer dan in 2014.

Prognose: stabiele prijzen.

Meer informatie over de prijzen van wolvee in Leeuwarden vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Rammen
Schapen
Ooien
Aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.