Rundveehouderij

Achtergrond

Melkveehouders doen geen grote voeraankopen

Voerleveranciers melden deze week geen verandering in de prijs van bijproducten en ruwvoeders. De vraag naar de voeders is ook nog rustig.

Er zijn wel producten waar meer vraag naar is, maar ook daarbij geen onrust of wachttijden.

Prijsdruk bierbostel

De vraag richt zich nog steeds voornamelijk op producten die de kuil goed aanvullen. Bij zetmeel zijn dat aardappelproducten en erwtenvezels, bij eiwit is dat bierbostel. De prijs van het laatstgenoemde product staat wat onder druk. Echter, de Boerderij-notering voor bierbostel staat nog steeds aan de onderkant van de prijzen die gevraagd worden. De prijs ligt grofweg tussen €2,10 en €2,40 per procent droge stof. Daarbij is vooral de afstand voor transport bepalend voor de prijs. Dit kan ervoor zorgen dat de prijs voor melkveehouders in het Noorden nog wel eens wat af kan wijken naar boven.

Weinig handel in snijmais

De handel in snijmais is mondjesmaat, de vraag die er is richt zich vooral op een paar vrachten. Grote aankopen van mais worden nog uitgesteld, voornamelijk door onvoldoende financiële middelen.

Ook de handel in hooi en stro richt zich op enkele vrachten of een paar balen. De prijs van weidehooi ligt met €200 per ton op een hoog niveau door de droogte van afgelopen zomer. Tarwestro ligt daarentegen onder het prijsniveau van de afgelopen twee jaar met een maximale prijs van €117,50 per ton.

Prognose: Prijzen stabiel.

Meer informatie over de prijzen van veevoer voor rundvee vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Prijs snijmais
Prijs tarwestro grote balen
Prijs bierbostel

Of registreer je om te kunnen reageren.