Rundveehouderij

Achtergrond

Matige handel slachtkoeien

De handel in slachtkoeien is maandagochtend op de veemarkt in Bunnik zeer rustig verlopen. De vraag naar slachtkoeien is matig en verkopers moesten meerdere keren onderhandelen over de prijs voordat het vee verkocht was.

De noteringscommissie verlaagde de prijs van de O- en P-kwaliteit slachtkoeien met 5 cent per kilo geslacht gewicht. Handelaren gaven aan dat de prijs wel onder druk stond maar er niet direct 5 cent minder is betaald voor de koeien. Een O-kwaliteit slachtkoe noteert tot maximaal €2,90 per kilo.

12% meer runderen geslacht

Het aanbod van slachtkoeien loopt langzaam wat op. In week 7 werden zo'n 11.500 runderen geslacht. Hiermee komt het totaal aantal slachtingen van de eerste 7 weken van dit jaar uit op ruim 83.000 stuks. Dit is 12% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Op basis van de rundvleesproductie is tot en met week 7 zelfs 15,6% meer geproduceerd dan vorig jaar. Dit komt doordat het geslacht gewicht van de koeien gemiddeld 10 kilo hoger ligt.

Handel blijft rustig

Voor de rest van de week wordt een rustige handel met prijsdruk verwacht. De vleesverkoop staat het niet toe dat er meer wordt betaald. Zodra het aanbod verder toeneemt, zal de prijs dalen.

Prognose: Prijs onder druk.

Meer informatie over de prijzen van slachtkoeien Bunnik vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Koeien
aanvoer

Of registreer je om te kunnen reageren.